21 Dagar

Massage och wellness

Mina behandlingar

Svensk Klassisk massage
Helkroppsmassage - Unna dig en massage för hela kroppen, en ordentlig genomgång av hela kroppen, inklusive huvud, händer och fötter vid 90 min behandling. Eftersom hela kroppen får sig en genomkörare, blir hela kroppen mer avspänd och du kommer sova bättre.

Halvkroppsmassage - Del av kroppen, antingen överdel eller underdel. Du kanske är spänd i en del av kroppen eller bara kan sätta av 25 minuter, då är halvkroppsmassagen rätt behandling för dig.

Sittande Massage - En kortare massagetid, om man inte har så mycket tid eller inte kan ligga och få massage. Självklart skräddarsys den efter ditt behov, problemområden och spänningar. Denna massage kan också utföras som en energimassage, som ger påfyllning av energi snabbt. Denna form passar även gravida, när magen blivit lite större.

Avspänningsmassage / Avstressande behandling - Detta är en massageform som ger den ultimata avspänningen. Avspänningen kommer av att olika former av behandlingar blandas; klassisk massage, huvud- och ansiktsmassage, vaggning och hand- och fotmassage. Resultatet blir att hela kroppen slappnar av och får en bra återhämtning, samt välbefinnande. Du kommer också märka att du sover bättre efter denna behandling. Denna behandling passar dig med t.ex. fibromyalgi, reumatiska sjukdomar, utmattningssyndrom, går igenom en cancerbehandling eller helt enkelt bara lever i en stressig vardag.

Du kan komplettera denna behandling med samtal på 30 minuter runt stress, verktyg för stresshantering mm

Smärtlindrande massage Mjuk och lätt massage med fokus på smärtlindring. Passar om man har t. ex. fibromyalgi, långvariga smärtproblem i nacke, axlar och rygg eller stressade muskler med avspänningsproblem. Positionell relaxationsteknik, PRT, används också, där muskler behandlas i smärtfritt läge och nervbanor stimuleras till att få muskeln avspänd och smärtfri. Alla smärtproblem är olika och alla personer är olika, behandlingen skräddarsys efter ditt speciella problem. Målet är att uppnå lägre nivå av smärta, men pga att smärta är så individuell och unik kan inte det resultatet garanteras. Dock upplever mer än 90 % en lägre nivå av smärta efter en behandling.

Individanpassad Massage / Massageterapi - Massagen skräddarsys efter ditt behov, problemområden och spänningar.

Medicinsk Massageterapi kan ingå som del i behandlingarna ovan eller som separat behandling. Vid medicinsk massageterapi behandlas dysfunktioner i rörelseapparaten med massage, töjningar, pressur och neuromuskulära tekniker. Råd om självtöjningar eller träning ges också. Massageterapi fungerar mycket bra vid trötta, spända muskler eller muskelobalans orsakad av både nya och gamla skador, fel arbetsställningar, hård träning eller ingen träning.

Nack- / nackspärrsbehandling - kan ingå som del i behandlingarna ovan eller som separat behandling. Genom grep från den medicinska massageterapin behandlas dysfunktioner i nacken och skulderparti med massage, töjningar, pressur och neuromuskulära tekniker.

Ryggskottsbehandling - kan ingå som del i behandlingarna ovan eller som separat behandling. Genom grep från den medicinska massageterapin behandlas dysfunktioner i ryggen med massage, töjningar, pressur och neuromuskulära tekniker.

Massage för gravida - När man är gravid blir man ofta trött och kroppen blir tyngre vart efter veckorna går. Höfter och bäcken kan göra ont och vaderna kännas spända, ryggen och fötterna blir trötta. Jag behandlar gravida efter vecka 12, framförallt med lugna, avslappnande grepp. Massagen ger ökat välmående och mindre trötthet, spänningar, ömhet, stramhet i fötter, ben, rygg eller höfter. Självklart anpassas behandlingen efter ditt specifika behov, och sker liggandes på mage, rygg, sidan eller sittandes. Jag har behandlat gravida fram till födsel.

Massage för förälder med bebis - Som nybliven mamma/pappa kan det vara svårt att slappna av då man har ett nytt litet knyte att ta hand om. Trötthet, spänningar och ömmande axlar och ryggar är mer standard än undantag. Till mig kan du komma med din bebis och vi anpassar behandlingen efter er båda. Tips: Boka dig tillsammans med en vän med bebis, så kan ni turas om att ta hand om era bebisar medan en av er får massage!

Naturlig facelift – En välgörande och stimulerande massage över hela ansiktet och halsen. Med drag, cirklar, massage, lymfdränage, pressur och xxx ökas cirkulationen i ansiktet, fina linjers synlighet minskas och ansiktsmusklerna slappnar av. Många upplever en ökad vitalitet i huden och att plufsighet minskas. Så nära en ansiktslyftning man kan komma utan kirurgiska ingrepp!

Ansiktsmassage – Även detta är en välgörande och stimulerande massage över hela ansiktet och halsen. En ansiktsmassage ger en enorm avspänning för hela kroppen och många sover bättre natten efter.

Ärrbehandling – Har du ett ärr efter en operation som är stramt och/eller ömt, då kan detta vara något för dig. Ärret behandlas varsamt med bindvävsdrag, massage och töjningar.

Manuell Lymfdränage
Manuell lymfdränage –
Genom strykningar och pumpningar lätt på huden stimuleras lymfvätskan i kroppen och flödet ökas genom hela kroppen och ansiktet. Lymfvätskan har ingen egen pump som blodet har med hjärtat, utan behöver hjälp genom djupandning, musklernas rörelse eller med manuellt lymfdränage som detta. Denna behandling passar alla som vill få igång lymfflödet i kroppen, jobbar stående och får tunga eller svullna ben, har lymfödem eller lipödem, genomgått cancer eller operationer som påverkat lymfnoder i kroppen eller bara vill få ett ökat välmående och minska stresspåslaget i kroppen.

Kombineras denna behandling med lymfprogrammet på andullationsbädden kan en ännu bättre effekt uppnås av den manuella lymfdränage-behandlingen.

Andullationsbädd
Andullationsbädden är en madrass indelad i fyra olika zoner. Dessa zoner vibrerar i olika intervall och styrka vilket stimulerar lymfvätska, blodsystemet, ledvätskor mm. Det gör t.ex. att lymfflödet stimuleras, ryggens diskar återfår spänst genom ökad vätska, ledvätskan ökar i lederna, parasympatiska nervsystemet stimuleras och lugn och ro hormonet oxytocin frigörs. Det finns även tre zoner med infrarött ljus vilket stimulerar kroppens blodflöde och välbefinnande. Man ligger på bädden med kläderna på sig.

Behandling på andullationsbädd – Denna behandling skräddarsys efter ditt behov. Program väljs efter ev akuta eller kroniska sjukdomar, t.ex whiplashskada, fraktur, artros, reumatism, lymfödem, sömnbesvär etc. Det finns 20 program som är skräddarsydda för att passa olika sjukdomar, symptom och tillstånd. Programmen är 15 eller 30 minuter långa. Vid konsultationen innan första behandlingen går man igenom vad som ska behandlas och vad man vill uppnå med behandlingen. Alla massagebehandlingar kan kombineras med ett program på andullationsbädden.
Har du haft propp eller stroke, har pacemaker eller är gravid kan du inte behandlas på Andullationsbädd, annars finns inga restriktioner.

Andullationsbädden stimulerar din kropp med vibrationer och infrarött ljus. 
Den har flera verkningsprinciper
1. ENERGIPRODUKTION I CELLEN
2. ÖVERLAGRING AV SMÄRTSIGNALER
3. STIMULANS AV BLODCIRKULATIONEN
4. IGÅNGSÄTTNING AV AVSLAPPNINGSMEKANISMER, både kroppsligt och mentalt
5. STIMULERING AV LYMFFLÖDET
Andullationen riktas inte mot ett specifikt organ eller organsystem, utan påverkar de väsentliga kroppsfunktionerna positivt. Det lägger grunden för att bevara och återskapa god hälsa.

Andullationsmassagen kan även ge:
Artros behandling
Avslappning
Cystisk fibros-behandling CF
Dis-stress / Di-stress-behandling
Fibromyalgi-behandling
Lindring vid ledbesvär
Lymfmassage
Migränbehandling
Restless legs-behandling, RLS
Reumatism behandling
Lindring vid ryggbesvär
Smärtlindring
Ökad rörlighet vid stelhet
Lindring vid sömnstörningar

Läs mer på HHP där mer information runt Andullationsbädden finns:
www.hhpsverige.se 

Healthpointe - Ett wellnessprogram för ditt totala välmående och optimala hälsa. Ett 6-veckorsprogram som hjälper dig att gå ned i vikt, få mer energi, få balans runt kost och motion, med enkla rutiner, riktig mat, genom vardagsmotion och personlig coachning.  

Kontakta mig för mer information och individuell plan.
Gör som flera andra redan gjort; gå ned i vikt och må optimalt bra!

Läs mer här om Healthpointe

För huden
Hudanalys med Skin Analysis Machine, SAM
 - Din hy i ansiktet analyseras i maskinen genom att huden belyses med en UV-lampa. Dina problem som inte syns med blotta ögat ger sig tillkänna, t.ex. torra fält, tilltäppta porer, dålig cirkulation. Har du en fin, återfuktad hud utan problem så syns detta tydligt i maskinen. Efter analysen kan en individuell behandlingsplan göras, utifrån vad man vill uppnå; behålla en redan fin hy eller åtgärda ev problem.

Hudvårdsanalys - Genom att analysera din hy och lyssna på vad du har för funderingar, kan en hudvårdsrutin skräddarsys utifrån dina behov och ev problem.

Sminkkonsultation - Använder du samma sätt att sminka dig idag som när du var tonåring? Det kanske är dags för en uppdatering? Jag ger tips och idéer på nya sätt att sminka sig; från en vardagsmakeup till festmakeup. Kanske nya färger som piggar upp?
Jag använder även en app som visar de idéer vi pratar om direkt på ditt eget ansikte genom att fota ditt ansikte med appen.


Alla behandlingar kan skräddarsys som duobehandlingar - dvs antingen två personer som kommer samtidigt eller en person som vill ha två behandlingar.

Massage på ditt företag? Jag har erfarenhet av att jobba ute på företag med friskvårdsmassage sedan 2015. Vi skräddarsyr upplägget tillsammans så det passar ditt företag och era behov. Kontakta mig för mer information, prova-på massage eller offert.

 

Märken som används för hudvård och kosmetik: Artistry och Artistry StudioLine.