21 Dagar

Massage och wellness

Om...  

21 dagar Tar det 21 dagar att skapa en ny vana? Ja, det säger många. Men det beror också på vad det är vi vill förändra, en liten ändring går snabbare än en stor. Vill man förändra något i sin vardag kan man börja med något smått och sedan ta ett steg i taget, tills man uppnått den förändring man vill ha. Stressa mindre, äta bättre, röra på sig mer eller ta hand om sig bättre - allt börjar med att ändra en liten vana till det bättre.

Thereses Gullberg – Vem är jag? Efter 18 år i IT branschen, massor av stress och press kände jag att det var nog. Massage har funnits som ett inslag i hela mitt liv, även intresset för hälsa, hudvård och kosmetik, vilket gjorde att jag gick kurser redan från 18 års ålder. Jag omskolade om mig till diplomerad medicinsk massageterapeut våren 2015, och är certifierad massör från branschrådet Svensk Massage sedan sommaren 2015. Jag har vidareutbildat mig och min portfölj med behandlingar utökas successivt. Sedan juni 2019 är jag diplomerad i manuell lymfdränage.

massage. Det finns dokumenterat att massage är avstressande, ger bättre sömn och välmående. Det är inga nyheter. Frågan är bara om du låter massagen hjälpa dig till bättre välmående i din vardag.
Vad säger Kroppsterapeuternas yrkesförbund om massage?
 Titta här 

massageterapi. Många vet inte vad massageterapi är. Jag brukar säga att det är ett mellanting mellan vad en massör gör och vad sjukgymnaster/naprapater/kiropraktorer gör. Mao är det mer behandlande och mer djupgående i musklerna än enbart massage. Man analyserar dysfunktioner i rörelseapparaten och jobbar runt att få bort dysfunktioner med töjningar, triggerpunktsbehandling, pressur och neuromuskulära tekniker. Resultatet är mycket tillfredsställande och många av mina kunder lever ett liv med mindre smärta och ökad rörlighet efter en behandling med medicinsk massageterapi. Man mobiliserar med medicinsk massageterapi, inte manipulerar. Manipulerar gör naprapater och kiropraktorer.

lymfdränage. Vad är det? frågar många mig. Manuell Lymfdränage hjälper bl.a. lymfsystemets flöde att öka, minska ödemproblematik, och stimulerar blodcirkulationen. Vår kropp består av mycket vatten och av detta vattnet är det mycket som är lymfa. Lymfsystemet går parallellt med blodsystemet och lymfan rensar även kroppen från slaggprodukter och är en del i kroppens immunförsvar. Lymfsystemet har ingen egen pump (som hjärtat är för blodsystemet) utan flödet styrs av vår andning, musklernas sammandragningar och med hjälp av manuellt lymfdränage. Lymfdränage är skonsam behandling och lämpar sig vid många olika problem och symptom, t.ex. lymfödem, lipödem, tunga ben efter långa arbetspass, fibromyalgi, mm.

stress. I dagens samhälle finns stressen och pressen och krav från oss själva och omgivningen alltid närvarande. Hur ska vi förhålla oss till detta? Vad kan man göra för att hjälpa sig själv att hantera detta? Efter år av stress har jag själv fått en bättre kunskap om hur jag fungerar under stress och hur jag kan hantera denna och även slippa den. Jag delar mer än gärna med mig av mina kunskaper och erfarenheter. Massage och mindfulness fyller en stor funktion till att leda till minskad stress och oro och kan hjälpa många personer till ett mer rofyllt liv.

Andullationbädd. Jag kom i kontakt med denna bädd på en mässa hösten 2018 och jag ångrar inte för en sekund att jag investerade i denna. Testa några program och du vill bara ha mer av den! Den ger avspänning, lugn, smärtlindring, lymfflödet stimuleras mm.

Healthpointe. Efter en tids utmaningar både fysiskt och psykiskt behövde jag ta tag i min vikt och mitt optimala välmående i december 2018. Av en slump kom jag i kontakt med Healthpointe programmet och testade om det kunde vara lösningen för mig att komma tillbaka till min vikt jag hade innan barnen kom och få ordning på vardagsmotionen, få ökad energi, bättre sömn och må optimalt bra. Efter två cykler, 12 veckor, med Healthpointe hade jag nått mitt mål; minus 12 kg och minus 8 cm runt midjan. Jag blev pigg, glad och hade mer energi som räckte för både jobb och familj. Idag coachar jag personer genom detta program för att de ska få ett ökat välmående, bättre viktkontroll och en långsiktig hälsosam livsstil. Programmet har funnits i över 40 år och är utvecklat och vidareutvecklat av läkare i USA, Australien och Syd Afrika. Mellan augusti 2019 och februari 2020 har jag hjälpt personer att tillsammans tappa 75 kg och många centimeter runt midjan. Jag kommer hålla regelbundna "Walk & talk" runt detta program, så håll utkik på min Facebook-sida där evenemangen om det läggs ut.

mina utbildningar: 
Från Hälsoteket
Certifierad Massör & Diplomerad Medicinsk Massageterapeut - Juli 2015
Diplomerad Positionell Relaxations Teknik

Från Axelsson
Diplomerad Avspänningsmassage & Ansiktsmassage
Diplomerad Naturlig Facelift

Från Bergqvists
Diplomerad Manuell Lymfdränage

Från HHP

Andullationsterapi för massörer

Samarbeten Jag samarbetar med olika terapeuter och företag inom massage, hälsa och välmående, PT och Healthpointe coacher.